برای برخی، شبکه سازی به نظر خودخواهانه و غیر صادقانه می رسد. برای برخی افراد نیز، کاملاً ترسناک و ناراحت کننده است و اگر خود را فردی درونگرا می دانید، می تواند حتی دلهره آورتر باشد. هیچ کس نمی خواهد هنگام نزدیک شدن به یک دوست دانشگاهی یا همکار سابق خود احساس ناراحتی کند. اما یک چیز قطعی است، شبکه سازی برای پیشرفت ضروری می باشد به خصوص در هنگام تغییر شغل.

مزیت شبکه سازی

شبکه سازی به معنای انباشته شدن ارتباطات لینکدین یا تماس با افراد تنها در صورت نیاز به شغل نیست. شبکه سازی در مورد تبادل ایده ها و ایجاد روابط ارزشمند در طول زمان است. معمولاً افراد تمایل دارند فقط در حوزه تخصص خود شبکه سازی کنند. در عوض، سعی کنید ارتباطات خود را فراتر از حرفه فعلی خود گسترش دهید. یکی از دلایل این است که شما در معرض دیدگاه ها و دیدگاه های مختلف قرار خواهید گرفت. علاوه بر این، زمانی که آماده تغییر شغل یا شغل هستید، به شبکه گسترده تری دسترسی خواهید داشت.

بله، ممکن است هنگام تماس با افرادی که نمی شناسید، مجبور شوید با نوعی ناهنجاری یا طرد شدن روبرو شوید. اما در دراز مدت، مزایا بیشتر از معایب آن است. بیایید به برخی از راه‌ هایی که شبکه‌ سازی می‌ تواند برای شما در هنگام تغییر شغل مفید باشد، نگاهی بیاندازیم.

مزیت های شبکه سازی

مزیت های شبکه سازی

1. به مخاطبین فرصت کمک بدهید

یکی از بارزترین مزیت شبکه سازی این است که به اتصالات شما اجازه می دهد از شما پشتیبانی کنند. بنابراین، این خبر را منتشر کنید! همچنین به شما این توانایی را می دهد که کمی در مورد شغل فعلی خود و اینکه چرا به یک مسیر جدید علاقه مند هستید توضیح دهید. به این ترتیب، به مردم نشان می‌ دهید که جدی هستید و به آن‌ ها زمینه‌ ای در مورد دلیل تغییر شغلتان می‌ دهید. شما همچنین هرگز نمی دانید چه کسی ممکن است در شرکت ها یا صنایعی که در حال تحقیق هستید با آنها تماس داشته باشد.

2. مشاوره شغلی ارزشمندی دریافت کنید

شبکه سازی خارج از صنعت فعلی به شما امکان می دهد شبکه خود را گسترش دهید، که در هنگام تغییر شغل ضروری می باشد. ارتباط با افراد در سازمان های داوطلبانه یا گروه های فارغ التحصیل را فراموش نکنید. حتی دوستان و خانواده ممکن است در منطقه مورد علاقه جدید شما مخاطبین داشته باشند. سپس با آن افراد یک قهوه مجازی راه اندازی کنید و از مشاوره شغلی بخواهید. حتما از قبل آماده شوید، سوالات متفکرانه بپرسید و بعد از آن با آنها در تماس باشید. شما هرگز نمی دانید چه زمانی یک مکالمه می تواند به یک فرصت شغلی منجر شود.

3. با سایر افراد تغییر دهنده شغل آشنا شوید

این یکی از هیجان انگیزترین بخش های شبکه سازی در هنگام تغییر شغل است. شما می توانید با افرادی ملاقات کنید که به هدف شما دست یافته اند. به عنوان مثال، اگر شما یک شرکت حرفه ای هستید که به حرفه املاک و مستغلات علاقه مند هستید، افرادی را که جهش کرده اند جستجو کنید. آنها ممکن است بتوانند نکات و ترفندهایی را به شما ارائه دهند که در سفر به شما کمک کند. هنگامی که با افراد موفق در تغییر شغل ارتباط برقرار کنید، متوجه می شوید که این امکان پذیر است و از خودتان الهام می گیرید که این کار را انجام دهید.

4. بیانیه انتقال خود را تمرین کنید

چه در حال تغییر صنعت باشید یا از شرکتی به سمت خوداشتغالی، باید داستان خود را توضیح دهید. به عبارت دیگر، چرا قصد دارید این محور را ایجاد کنید؟ در مورد آن به عنوان بیانیه انتقال یا قدم آسانسور فکر کنید. توضیح دهید که چرا این تغییر را ایجاد می کنید، چگونه تجربه شما مرتبط است و برنامه خود را برای رسیدن به آنجا توضیح دهید. حتما آن را مرتبط و مختصر نگه دارید. همانطور که به تمرین بیانیه انتقال خود ادامه می دهید، متوجه خواهید شد که ارائه آن آسان تر می شود.

مزایای شبکه سازی

5. ایجاد اعتماد به نفس

برخلاف تصور رایج، اعتماد به نفس یک ویژگی ذاتی و ثابت نیست. این یک مهارت است که می توان آن را توسعه داد و با افزایش اعتماد به نفس مزایایی به همراه خواهد داشت. وقتی احساس خوبی نسبت به خود داشته باشید، احتمال اینکه ریسک کنید، چیزهای جدید را امتحان کنید و تغییرات را در آغوش بگیرید بیشتر خواهید بود. مزیت دیگر این است که افزایش اعتماد به نفس منجر به بهبود سلامت روحی و جسمی می شود. اینها همه عناصر ضروری برای تغییر موفقیت آمیز حرفه هستند.

هنگامی که انتقال را انجام دادید، شبکه خود را در جریان بگذارید. قدردانی از هر کسی که در این راه به شما کمک کرده نیز ایده خوبی است. در حالی که تغییر شغل آسان نیست، اما بدون یک سیستم پشتیبانی قوی در پشت سر شما دشوارتر است. با گذشت زمان، مطمئن شوید که آن را با کمک به یک همکار تغییر شغل در انجام همین کار پرداخت کنید.