شناور ماندن روی آب یکی از مهارتهایی است که در آن شناگر به کمک حرکات دست و پا بر روی آب معلق میماند. برای شناور ماندن روی آب نیاز است مراحل آن را گام به گام یاد بگیرید و در ابتدا از انجام مراحل دشوار آن بپرهیزید. برای این که روی آب شناور بمانید باید به سه نکته زیر آگاه باشید:
-
ابتدا در آب 5 دقیقه استراحت کنید تا استرسی که دارید تخلیه شود و بدنتان به آب عادت کند.
-
در ابتدای شنا از مربی یا یکی از دوستانتان که در این ترفند مهارت دارد کمک بگیرید و از او بخواهید تا پایان تمرین کنارتان بماند زیرا ممکن است در حین شنا، پا یا بخشی از بدنتان دچار رگ گرفتگی شود. توصیه میکنیم برای انجام این حرکت به استخرهایی مانند استخر دانش کرج بروید که غریقنجاتهای آن در صورت مشکل شما را یاری دهند.
-
در ابتدا از لوازم شنا و ابزارهای آن برای روی آب ماندن استفاده کنید تا در دفعات بعد راحتتر روی آب شناور شوید.
تمرین شناور ماندن روی آب در خشکی
برای آموزش حفظ تعادل روی آب باید مراحل آن را ابتدا در خشکی تمرین کنید تا زمانی که وارد آب میشوید راحتتر حرکات مربوط به آن را انجام دهید. ابتدا حالت دستهایتان باید رو به روی ناف و جهت حرکت آن از سمت پایین ناف به سمت بالا باشد. حال دستهایتان را از سمت ناف کمی از هم باز کرده و به سمت پهلو بیاورید و سپس به یکدیگر نزدیک کنید. توجه داشته باشید در هنگام نزدیک کردن دستها، بخش روی دو ساعد را به یکدیگر نزدیک کنید و در هنگام باز کردن دستها، کف دستها به سمت پشت بدن باشد. در این حالت، دستها مانند علامت بینهایت (∞) حرکت میکنند.
روش اول: شناور ماندن در آب
پس از تسلط بر حرکت دستها در خشکی، میتوانید ادامه تمرین را در آب و استخر انجام دهید. به آرامی وارد شده و ششهای خود را پر از هوا کنید.
-
اگر ترس از آب و شنا دارید میتوانید در اوایل تمرین از تخته شنا یا ابزارهای دیگر استفاده کنید. اوپارک تهران تمامی ابزارهای کمک کننده در شنا را به متقاضیان ارائه میدهد.
-
تمرین دست که در خشکی امتحان کرده بودید را در آب اجرا کنید و سعی کنید بدن خود را به حالت عمودی در بیاورید.
-
پاهایتان را به صورت دورانی یا همان دوچرخه حرکت دهید و آن را زیادی خم یا سفت نکنید زیرا ممکن است دچار رگ گرفتگی شوید.
-
اگر با حالت پا زدن دوچرخهای آشنا نیستید، میتوانید پاهایتان را به حالت شنا سگی در بیاورید و به سمت بالا و پایین پدال بزنید. در حقیقت حرکت پاها در شناور ماندن روی آب تاثیر آنچنانی ندارد. هر حرکت پا که مانع پایین آمدن شما در آب شود میتواند کمک کننده باشد.
روش دوم: چگونه روی آب بمانیم
برای معلق ماندن در آب باید از دست و پاهایتان کمک بگیرید. در ادامه حرکاتی که باعث شناور ماندن میشود را بیان میکنیم:
پا زدن شلاقی
زمانی که دستها در حالت تعادل قرار دارند، حرکت شلاقی پا را انجام دهید. در این روش یکی از پاها به سمت جلو حرکت میکند در حالی که پای دیگر به سمت عقب پا میزند. اگر مکرر به این حرکت ادامه دهید، میتوانید به آسانی در آب معلق بمانید.
- مزیت: پا زدن شلاقی بسیار آسان بوده و افراد مبتدی نیز میتوانند به راحتی آن را انجام دهند.
- عیب: پا زدن شلاقی پا را سریع خسته میکند زیرا در این روش برای معلق ماندن تنها از پاها استفاده شده است.
حرکت هلیکوپتری
پس از این که وارد شدن در آب، سعی کنید روی آب بخوابید. سپس دستها و پاهایتان را به حالت دورانی تکان دهید و برای حرکت از پاها استفاده کنید. این روش در ابتدا ممکن است کمی دشوار به نظر برسد اما در اجرا اینطور نیست.
پا زدن سگی
در پا زدن سگی، پاها مکرر به پایین و بالا ضربه میزنند تا شناگر در بالای آب باقی بماند.پا زدن سگی یکی از آسانترین روشهای حرکت پا در آب است که هر فردی میتواند آن را انجام دهد و عضلات پا را بسیار تقویت میکند.اما پس از پا زدن سگی بسیار خسته میشوید و نیاز است هر چند دقیقه استراحت کنید.
پارو زدن
پارو زدن حرکتی است که با کمک دستها انجام میشود. برای پارو زدن، کف دستهایتان را در حالی که رو به رو هم هستند، از هم دور کنید. در ادامه نیاز است دستها را در این حالت از هم دور و به هم نزدیک کنید. هنگام باز کردن دست، کف دستها را به سمت خارج قرار دهید تا آب با فشار بیشتری به عقب رانده شود.
پا زدن قورباغهای
پا زدن قورباغهای انرژی زیادی از شما کسر نمیکند اما انجام این حرکت نیازمند مهارت و تجربه است. در پا زدن قورباغهای، پاها از سمت خارج به داخل نزدیک میشوند و سپس به سمت خارج از بدن میروند. همانطور که از نام آن پیداست، این حرکت از روی پاهای قورباغه الگوبرداری شده است.
دستها را به جلو حرکت دهید
برای شناور ماندن روی آب باید دستها را به سمت حرکت دهید. زمانی که دستها را به جلو حرکت میدهید بدنتان راحتتر عمودی شده و به سمت پایین یا بالا کشیده نمیشوید. اگر میخواهید معلق ماندن روی آب را به طور ایمن انجام دهید، پیشنهاد میکنیم به یکی از استخرهای موجود در لیست استخرهای قم سر بزنید.
عوامل تاثیر گذار بر روی شناور ماندن روی آب
برخی موارد بر روی شناور ماندن جسم و بدن روی آب تاثیر میگذارند. از این عوامل تاثیر گذار میتوان به نکات زیر اشاره کرد:
-
چگالی آب بیشتر از وزن شما باشد: هر میزان که نمک آب بیشتر باشد، چگالی آن بشتر است بنابراین جسم شما آسانتر بر روی آب شناور میشود.
-
میزان چربی بدن: هر چقدر مقدار چربی شناگر بیشتر باشد، شناور شدن برایش آسانتر است. همانطور که میدانید چربی همیشه بر روی بخش بالایی آب قرار میگیرد.
-
حجم شش: ششها مانند تیوب هستند و مانند آنها با قرار گیری هوا به آسانی شناور میشوند. در نتیجه افرادی که ششهای بزرگتری دارند، راحتتر میتوانند بر روی آب شناور بمانند.
-
تراکم استخوان: تراکم استخوانهای انسان از آب کمتر است به همین دلیل بدن انسان به طور خنثی روی آب شناور میماند.
-
تنفس: تنفس باید به صورت کنترل شده باشد تا بدن متعادل بماند. با حبس کردن نفس و کردن ششها از هوا میتوانید به آسانی شناور شوید.