طبق خبرهای منتشر شده، در اوایل سال آینده، هواپیماهای شرکت هوافضای برزیلی امبرائر ممکن است بتوانند به تنهایی (خودپرواز) پرواز کنند.

یعنی فعلا ماشین های خودران را فراموش کنید. حالا نوبت به هواپیماهای خودپرواز رسیده است. اما چگونه هواپیماها بدون خلبان پرواز می کنند؟

خب، از یک طرف، که در حال حاضر در برخی از ظرفیت ها این امکان وجود دارد. بیشتر هواپیماهای تجاری دارای یک سیستم خلبان خودکار هستند که می تواند به طور مستقل جنبه های خاصی از پرواز را در مرحله کروز کنترل کند. در برخی حتی یک سیستم فرود خودکار وجود دارد که، جنبه های خاصی از فرود را خودکار می کند. اما تیک آف فعلا به طور کامل توسط انسان کنترل می شود.

شرکت سازنده هواپیما امبرائر به تازگی سیستم برخاست پیشرفته (E2TS) را در نمایشگاه هوایی بین المللی فارن‌بورو در بریتانیا معرفی کرد که اولین سیستم برخاست خودکار در صنعت هوانوردی تجاری است. این نرم افزار که برای خانواده هواپیماهای E2 طراحی شده است، قرار است در اواخر سال 2025 میلادی معرفی شود.

هواپیمای خودپرواز

خب سوال این است که E2TS چگونه کار می کند؟ به طور خلاصه، دقیق ترین و کارآمدترین چرخش را محاسبه و اجرا می کند – یعنی زمانی که دماغه هواپیما از باند بلند می شود. با انجام این کار، جت های شرکت امبرائر با E2TS می توانند با کاهش طول باند طی شده در هنگام برخاستن (که در فرودگاه هایی با باند کوتاه بسیار مهم است) و کاهش بار کاری خلبان در هنگام برخاستن، برخاست را به حداکثر برسانند.

با این حال، خلبان ها همچنان باید در کل فرآیند کنترل ها را پشت سر بگذارند، همانطور که باید با خلبان خودکار و اتولند باشند. در حالی که E2TS چرخش را کنترل می کند، خلبان باید چرخش برخاست را آغاز کند (فشار در باند فرودگاه)، در صورت لزوم به صورت دستی مسیر را اصلاح کند (دمی هواپیما را مستقیم روی باند فرودگاه نگه دارد)، و دستان خود را روی فرمان نگه دارد در صورتی که در هر نقطه نیاز به لغو خودکار خلبان داشته باشند.

با بهره وری E2TS، جت های امبرائر در واقع برد خواهند داشت – آنها می توانند تا 575 مایل پرواز کنند و شبکه مسیر بالقوه خود را گسترش دهند. همچنین خطر حملات دم را کاهش می دهند (زمانی که دم هواپیما به باند فرودگاه برخورد می کند که دماغه بالا می رود).

در حال حاضر، E2TS به جت های جت امبرائر خانواده E2 محدود می شود. اگرچه هیچ شرکت هواپیمایی آمریکایی در حال حاضر هواپیماهای E2 را در ناوگان خود ندارد، این هواپیما توسط خطوط هوایی بین المللی مانند کی‌ال‌ام سیتی‌هاپر، مستقر در کشور هلند، پرواز می کند. خطوط هوایی برزیلی آزول، مستقر در برزیل؛ و خطوط هوایی پورتر، مستقر در کانادا.