واقعیتهای جالب در مورد نقره: اگرچه طلا در دنیای فلزات گرانبها محبوبترین است، نقره بخش مهمی از تاریخ ما از پزشکی گرفته تا عکاسی و مراسم مذهبی بوده است! در ادامه نگاهی به برخی از حقایق جالب در مورد نقره که ممکن است ندانید می اندازیم.
نقره دومین فلز گران بهای محبوب
فلز نقره از دیر باز به عنوان ارز مبادلاتی به صورت سکه و در ظروف و زیورآلات مورد استفاده قرار می گرفته است، این فلز به دلیل خواص و کاربرد فراوانی که دارد امروزه در درجه اول در صنایع و در درجه دوم به صورت شمش نقره به عنوان سرمایه گذاری و در درجه سوم به صورت زنجیر، انگشتر و دستبند نقره به عنوان زیورآلات استفاده می شود.
بعضی از خواص و کاربرد نقره را در ادامه بررسی میکنیم.
نقره منعکس کننده ترین فلز جهان
نقره فوق العاده براق است! نقره صیقلی 95 درصد از طیف نور مرئی را منعکس می کند که آن را به بازتاب ترین فلز تبدیل می کند. به همین دلیل، بسیاری از آینه ها با آن پوشانده شده اند. از خواص انعکاسی آن برای اجسامی مانند تلسکوپ، میکروسکوپ و پنل های خورشیدی نیز استفاده می شود.
مکزیک بزرگترین تولید کننده نقره است
کشور مکزیک بزرگترین تولید کننده نقره در جهان است و چندین سال است که این پیشتاز را حفظ کرده است. در سال 2017، این کشور 5600 تن از این فلز را تولید کرد.
پرو دومین تولید کننده نقره و پس از آن چین است.
نقره برای همیشه وجود داشته است
نقره یکی از پنج فلز اولی است که تاکنون کشف شده است. اشیای نقره ای پیدا شده اند که قدمت آنها به 4000 سال قبل از میلاد می رسد. نقره اولین فلزی بود که به عنوان ارز مورد استفاده قرار گرفت و در مصر باستان ارزش آن بالاتر از طلا بود!
نقره برای سلامتی مفید است
همه ما این جمله را شنیدهایم که «با قاشق نقرهای در دهانش به دنیا میآید» و بیشتر ما این را به این معنا میدانیم که کودک ثروتمند شده است. اما آیا میدانستید که این اصطلاح بهعنوان راهی برای گفتن اینکه به نظر میرسد شخص هرگز بیمار نمیشود، نشأت گرفته است؟ به دلیل خاصیت کشتن میکروبها توسط فلز نقره، در قدیم کودکانی که با قاشقهای نقرهای تغذیه میشدند (که اغلب برای خانوادههای ثروتمندتر محفوظ بود) معمولاً نوزادان سالمتری بودند.
نقره در ارز بسیار استفاده می شد
اولین سکه نقره ای دلار آمریکا در سال 1794 ضرب شد. برخی از کارشناسان می گویند این اولین دلارهای نقره ای بود که در هر نقطه از جهان ضرب شد که به قدری محبوب و گسترده شد که از این سکه این ایده شکل گرفت که دلار چگونه باید باشد. در یک حراجی در سال 2015، یکی از اینها به قیمت کمتر از 5 میلیون دلار رفت. سکه های ضرب شده در ایالات متحده قبل از سال 1965 از حدود 90٪ نقره تشکیل شده است و نیم دلار کندی که بین سال های 1965 تا 1969 در ایالات متحده ضرب شده است حاوی 40٪ نقره است.
نقره بالاترین رسانایی حرارتی را در بین هر عنصری دارد
از بین تمام عناصر، نقره بهترین رسانای الکتریکی است و در واقع به عنوان استانداردی برای اندازه گیری سایر رساناها استفاده می شود. در مقیاس 0 تا 100، نقره از نظر هدایت الکتریکی در رتبه 100 قرار دارد. مس در رتبه 97 و طلا در رتبه 76 قرار دارند. 8. نقره می تواند باران را بباراند از ترکیب یدید نقره برای باروری ابرها استفاده شده است تا باعث ایجاد باران در ابرها و تلاش برای کنترل طوفان شود.
نقره مؤلفه ای حیاتی برای فناوری های آینده
خواص منحصر به فرد نقره آن را در صنایع مختلف پیشرفته ضروری می کند. نقره علیرغم اینکه از لحاظ تاریخی به دلیل استفاده به شکل شمش، سکه، انگشتر و تسبیح نقره به صورت تزئینی شناخته شده است، در الکترونیک، پنل های خورشیدی و صنعت خودروسازی بسیار مهم شده است. از آنجایی که پیشبینی میشود کسری نقره جهانی با ۱۷ درصد افزایش به ۲۱۵.۳ میلیون اونس در سال ۲۰۲۴ برسد، درک کاربردهای صنعتی آن بسیار مهم است.
پیش بینی می شود که تقاضای نقره صنعتی در سال 2024 به میزان 9 درصد افزایش یابد که این امر به دلیل رشد در بخش انرژی خورشیدی و خودروهای الکتریکی است. نقره نقش حیاتی در سلول های فتوولتائیک مورد استفاده در پنل های خورشیدی ایفا می کند که شاهد افزایش 32 درصدی پیش بینی شده در تقاضای جهانی هستند. این تصویر امیدوارکننده و در عین حال چالش برانگیز را برای تولیدکنندگان نقره و کاوشگران به طور یکسان ترسیم می کند.
افزایش تقاضا در بخش های خورشیدی و خودرو
استفاده حیاتی نقره در صنعت خورشیدی بخش قابل توجهی از تقاضای رو به رشد آن را تشکیل می دهد. این ماده برای سلولهای فتوولتائیک در پانلهای خورشیدی ضروری است و نرخ رشد قابل توجه 32 درصد در سال 2024 را پیشبینی میکند. پیشبینی میشود که تقاضا برای نقره تنها در پنلهای خورشیدی تا سال 2030 نزدیک به 169 درصد افزایش یابد که به حدود 273 میلیون اونس نقره نیاز دارد این افزایش تقاضا تاثیر بسیار زیادی بر روی قیمت نقره در سال های آینده داشته باشد
بخش خودروهای الکتریکی (EV) یکی دیگر از مصرف کنندگان قابل توجه نقره است. نقره در اجزای مختلف خودروهای الکتریکی مانند خمیرهای رسانا، قطع کننده مدار و فیوزها استفاده می شود. با انتظار می رود فروش جهانی خودروهای برقی در سال 2024 به 17 میلیون دستگاه برسد، بدون شک تقاضای نقره در صنعت خودرو به طور قابل توجهی افزایش می یابد و پیش بینی مصرف کلی صنعتی را تقویت می کند.
چالش ها و چشم انداز آینده نقره
با افزایش تقاضا برای نقره در کاربردهای صنعتی، سمت عرضه با چالشهای مهمی مواجه میشود. پیشبینی میشود تولید نقره در سال 2024 به میزان 2 درصد افزایش یابد، در حالی که مصرف صنعتی 4 درصد رشد خواهد کرد که منجر به عدم تعادل عرضه و تقاضا میشود. با توجه به اینکه حدود 80 درصد از عرضه نقره از محصولات جانبی پروژه های معدنی دیگر تامین می شود، افزایش عرضه از معادن اولیه همچنان یک چالش پیچیده است. کمبود عرضه نسبت به تقاضا سبب سرمایه گذاری بیش از پیش بر روی نقره شده و این موضوع قیمت شمش نقره را بالا ببرد.
علیرغم افزایش اندک تولید، موجودی و ذخایر نقره قابل مشاهده توسط افراد و سرمایه گذاران در حال حاضر به کاهش فشار بازار کمک می کند. با این وجود، نگرانیهای بلندمدت همچنان وجود دارد، زیرا مطالعات هشدار میدهند که بخش خورشیدی به تنهایی میتواند بین 85 تا 98 درصد از ذخایر نقره جهان را تا سال 2050 کاهش دهد و تهدیدی قابلتوجه برای ثبات عرضه طولانی مدت باشد.