مطالعه ای جدید نشان می دهد که سفر می تواند روند پیری را کاهش دهد. کارشناسان دانشگاه Edith Cowan در استرالیا این مطالعه را انجام دادند و نشان دادند که سفر تنها مربوط به اوقات فراغت و تفریح نیست، بلکه می تواند به سلامت جسمی و روانی افراد نیز کمک کند. طبق نتایج این مطالعه، سفر به کند کردن روند پیری کمک می کند.
در یک مطالعه میان رشته ای، محققان دانشگاه نظریه آنتروپی را در گردشگری به کار بردند. نتایج نشان می دهد که سفر می تواند بر سلامتی تأثیر مثبت بگذارد، از جمله کند کردن علائم پیری.
آنتروپی گرایش جهانی به مرگ و بی نظمی است. می توان آن را به عنوان یک شاخص برگشت ناپذیری در نظر گرفت، به معنای چیزی است که نمی توان خود به خود معکوس کرد. مطالعات نشان می دهد که سفر می تواند بر آنتروپی به دو صورت مثبت و منفی تأثیر بگذارد: تجربیات مثبت می توانند آنتروپی را کاهش داده و سلامت را بهبود بخشند، در حالی که تجربیات منفی می توانند تأثیر معکوس داشته باشند.
سفر درمانی
پیری فرآیندی برگشت ناپذیر است، اما می توان آن را کاهش داد. تجربیات مثبت سفر می تواند از طریق قرار گرفتن در محیط های جدید، فعالیت بدنی، تعامل اجتماعی و تجربه احساسات مثبت، رفاه جسمی و روانی افراد را افزایش دهد. این مزایا را می توان از طریق گردشگری پزشکی، گردشگری سلامت و گردشگری یوگا به دست آورد.
سفر درمانی می تواند یک مداخله بهداشتی پیشگامانه باشد. سفر افراد را در معرض محیط ها و فعالیت های جدید قرار می دهد، که می تواند واکنش های استرسی را تحریک کند که متابولیسم را افزایش می دهد و تأثیر مثبتی بر فعالیت های متابولیک بدن و توانایی خود سازماندهی دارد. به زبان ساده، سیستم دفاع شخصی بدن قوی تر می شود. سفر همچنین می تواند هورمون هایی ترشح کند که ترمیم و بازسازی بافت را تأیید می کنند و از عملکرد سیستم خود ترمیمکننده پشتیبانی می کنند.
درگیر شدن در فعالیت های اوقات فراغت در سفر می تواند به کاهش استرس مزمن و کاهش تنش و خستگی در عضلات و مفاصل کمک کند، متابولیسم را متعادل نگه دارد و محافظت از بدن را در برابر سایش بهبود بخشد. پیاده روی، کوهنوردی، پیاده روی و دوچرخه سواری می تواند به ویژه مفید باشد. ورزش همچنین گردش خون را بهبود می بخشد، انتقال مواد مغذی را تسریع می بخشد و به دفع مواد زائد کمک می کند و به طور کلی یک سیستم خود ترمیمی فعال را حفظ می کند. به طور خلاصه، سفر می تواند با استفاده از مکانیسم های خود بدن به کند کردن روند پیری کمک کند.
سفر می تواند معایبی نیز داشته باشد
مهم است که اذعان کنیم که سفر با خطراتی نیز همراه است. گردشگری می تواند منجر به تجربیات منفی شود که ممکن است منجر به مشکلات سلامتی شود که با مفهوم افزایش بی نظمی همسو می شود.
قرار گرفتن مکرر در معرض مشکلاتی مانند بیماری های عفونی، تصادفات، جراحات، خشونت و کمبود آب و غذا در طول سفر می تواند روند پیری را تسریع کند. علاوه بر این، رویارویی های ناشی از رفتار نامناسب گردشگر از جمله تجربیات منفی بالقوه با تأثیر معکوس است. این موقعیت ها به دلیل گردشگری انبوه در سال های اخیر رایج تر شده است.
مقالات بسیار خوبی دارید