در چشم انداز دیجیتالی امروز، که با سرعت بالایی در حال تحول است، استفاده از فناوری در عملیات تجاری برای بقا و موفقیت ضروری می باشد. شاید تعجب آور نباشد که بیش از نیمی از شرکت های مورد بررسی توسط شرکت مکینزی اعلام کرده اند که قصد دارند در سال 2024 میلادی هزینه های خود را برای راه حل های فناوری و اتصال افزایش دهند.

کسب و کارهایی که از نوآوری‌های فناوری استقبال می کنند، استانداردهای جدیدی را در بهره‌وری عملیاتی و ایجاد محیط‌های کاری جذاب‌تر و رضایت‌بخش‌تر ایجاد می کنند. این تأثیر دوگانه نه تنها شرکت ها را به خط مقدم صنایع خود سوق می دهد، بلکه نقش مهمی در افزایش رضایت کارکنان دارد. شرکت هایی که به طور موثر از فناوری استفاده می کنند، میتوانند انتظار داشته باشند که شاهد بهبود در بهره‌وری، افزایش جذابیت برای استعدادهای برتر، و پرورش فرهنگ شرکتی حمایت‌کننده و آینده‌نگر باشند.

بیایید هر یک از این 3 مزیت و نقش مهمی که فناوری ایفا می کند را بررسی کنیم:

1. فناوری بهره وری و عملکرد را افزایش می دهد.

یکی از قانع‌کننده‌ترین دلایل کسب و کارها برای استقبال از فناوری، افزایش قابل‌توجه در بهره‌وری آن است. ابزارهای اتوماسیون در خط مقدم این تحول قرار دارند و وظایف روزمره و تکراری را به عهده می گیرند و کارمندان را آزاد می کنند تا در کارهای با ارزش بالاتر شرکت کنند. این تغییر نه تنها گردش کار را تسریع می نماید، بلکه خطاهای انسانی را نیز به حداقل میرساند، که اصلاح آن میتواند پرهزینه و زمان‌بر باشد. فناوری‌های پیشرفته، مانند نرم‌افزارهای تجزیه و تحلیل مبتنی بر هوش مصنوعی و نرم‌افزار مدیریت پروژه، بهره‌وری را با ارائه بینش‌های هم‌زمان در مورد عملیات، تسهیل تصمیم‌گیری بهتر، و پاسخگویی چابک‌تر به تقاضاهای بازار، افزایش میدهند.

برای مثال، یک مطالعه نشان داد که هوش مصنوعی مولد عملکرد کارگران را تا 40 درصد در مقایسه با کارگرانی که از آن استفاده نمیکردند، بهبود میبخشد. در این مطالعه، دو گروه از شرکت‌کنندگان در سه شرط برای تکمیل یک کار دسته‌بندی شدند: عدم دسترسی به هوش مصنوعی، دسترسی به ChatGPT و دسترسی به ChatGPT به‌علاوه یک نمای کلی از نحوه استفاده از ابزار. شرکت‌کنندگانی که به GPT دسترسی داشتند در مقایسه با افرادی که دسترسی نداشتند، 38 درصد افزایش عملکرد را تجربه کردند و افرادی که به GPT دسترسی داشتند به‌علاوه یک مرور کلی از نحوه استفاده از آن، 42.5 درصد افزایش عملکرد داشتند.

2. فناوری استعدادها را جذب و حفظ می کند.

در بازار کار به شدت رقابتی، پیچیدگی تکنولوژیک یک شرکت عامل اصلی تمایز برای جذب و حفظ استعدادهای برتر است. متخصصان جوان، به ویژه آنهایی که از جمعیت هزاره و ژنرال Z هستند، از کارفرمایان خود انتظار دارند که ابزارهای تکنولوژیکی پیشرفته ای را ارائه دهند که کار را هم تأثیرگذار و هم کارآمد می کند. شرکت‌هایی که فناوری‌های مدرنی مانند راه‌حل‌های انعطاف‌پذیر کار از راه دور، پلتفرم‌های یادگیری دیجیتال پیشرفته، نرم‌افزارهای معیار حقوق و دستمزد، پلتفرم‌های سلامت دیجیتال و ابزارهای توسعه شغلی شخصی‌شده با استفاده از هوش مصنوعی را ارائه می‌کنند، برای نامزدهای جاه‌طلب و آگاه به فناوری جذاب‌تر هستند. استفاده از فناوری پیشرفته نشان دهنده تعهد شرکت به نوآوری و بهبود مستمر است، ویژگی هایی که برای استعدادهای برتر بسیار جذاب است.

راه‌حل‌های فنی که فرصت‌های یادگیری، توسعه حرفه‌ای و مواردی از این قبیل را ارائه می‌دهند، به طور ویژه ای حیاتی هستند، زیرا شرکت‌هایی که فرصت‌هایی برای یادگیری و رشد ارائه می دهند، کارکنان را به‌طور متوسط ​​4.5 سال حفظ می کنند. این تقریبا دو برابر بیشتر از شرکت هایی است که این کار را نمی کنند.

3. فناوری فرهنگ حمایتی را پرورش می دهد.

فراتر از بهره وری و جذب استعدادها، فناوری در پرورش فرهنگ شرکتی حمایتی و فراگیر مؤثر است. ابزارهای دیجیتالی مانند پلتفرم های ارتباطی، همکاری را تقویت می کنند و ارتباط بین اعضای تیم را حفظ می کنند، که در محیط های کاری اغلب از راه دور یا ترکیبی امروزی بسیار مهم است. Juan Betancourt، مدیر عامل شرکت Humantelligence، می گوید:

ابزاری همکاری که آینده همکاری تیمی موثر را که توسط روان‌سنجی هدایت می شود، افزایش می دهد، با ادغام فناوری در جریان کار ما، نتایج مثبتی را در شرکت خود مشاهده کرده ایم.

روحیه و احساس اجتماعی برای شرکتی که 100٪ از راه دور فعالیت می کند بسیار بالا رفته است. مدیرعامل این شرکت همچنین می گوید که مردم احساس می کنند ما یک خانواده هستیم.

بتانکور همچنین میگوید:

«اصالت» اکنون واژه‌ای است که کارمندان ما برای توصیف فرهنگ استفاده می کنند، که جدید است.

علاوه بر این، با استفاده از تجزیه و تحلیل داده های کارکنان، سازمان ها می توانند بینش عمیق تری در مورد نیازها و ترجیحات کارکنان خود به دست آورند. Betancourt توصیه می کند هنگام دریافت بازخورد کارکنان، به شواهد کمی و کیفی و حکایتی نگاه کنید. این رویکرد مبتنی بر داده به شرکت ها این امکان را می دهد تا مزایای سلامتی، ابتکارات تعادل بین کار و زندگی و سایر جنبه‌های اشتغال را برای برآورده کردن بهتر نیازهای کارکنان خود تنظیم کنند و رضایت و وفاداری را به میزان قابل توجهی افزایش دهند.

سخن پایانی

ادغام استراتژیک فناوری در شیوه های تجاری برای دستیابی به کارایی عملیاتی افزایش یافته و نیروی کار شادتر و متعهدتر اساسی است. شرکت هایی که از قدرت فناوری مدرن بهره میبرند، نه تنها صنایع خود را در نوآوری رهبری میکنند، بلکه محیط‌هایی را ایجاد میکنند که در آن کارکنان رضایت و بهره‌وری بیشتری داشته باشند. بنابراین رهبران سازمان ها و شرکت ها باید فناوری را نه تنها به عنوان ابزاری برای بهبود عملیاتی، بلکه به عنوان سنگ بنای ساختن یک فرهنگ شرکتی پر رونق و پویا در اولویت قرار دهند. همانطور که به آینده می نگریم، نقش فناوری در کسب و کارها محوری تر می شود و بر اهمیت آن در ایجاد موفقیت تجاری و رضایت کارکنان تاکید می کند.