آموزش طراحی لوگو در فتوشاپ
یکی از حرفه ای ترین نرم افزارها برای طراحی لوگو، نرم افزار فتوشاپ می باشد. با توجه به ابزارهایی که در فتوشاپ وجود دارد شما به راحتی می توانید طراحی لوگو در فتوشاپ را انجام دهید. قبل از اینکه بخواهیم آموزش طراحی لوگو در فتوشاپ را ارائه دهیم قصد داریم به تعریفی از لوگو، ویژگی های لوگوی خوب، کاربرد و … آن بپردازیم تا دید عمیق و گسترده ای نسبت به لوگو داشته باشید. تعریف ساده و کلی لوگو به این شرح می باشد: لوگو نمادی بصری است که نمایانگر یک شرکت، برند، محصول، سازمان، یا فرد است و به عنوان شناسهای منحصر به فرد برای آن عمل میکند. لوگوها معمولاً از ترکیبی از متن، شکلها، تصاویر و نمادها تشکیل شدهاند و هدف اصلی آنها انتقال هویت و پیام کسبوکار به شکلی ساده، به یادماندنی و قابل تشخیص است. لوگوها در انواع مختلفی هستند که به شرح زیر می باشد:
-
لوگوی تایپوگرافی: این لوگوها به صورت نوشتاری و متن هستند که با فونت های جذاب و طراحی خاص به لوگوهای جذابی تبدیل می شوند. این لوگوها نام برند و یا شرکت می باشند که به صورت متن درمی آید.
-
لوگوی نمادین: شامل یک نماد یا تصویر است که به تنهایی نمایانگر برند است. مثلاً لوگوی شرکت اپل (سیب) یا نایک (تیک).
-
لوگوی حرف نماد: در این نوع لوگو از حروف و یا مخفف نام برند و شرکت استفاده می شود مانند لوگوی LG.
-
لوگوی ترکیبی: ترکیبی از متن و نماد است که هر دو بخش در کنار هم برای نمایش برند استفاده میشوند. مثل لوگوی آدیداس که شامل نماد سه خط و نام برند است.
تمامی انواع لوگوهایی که نام بردیم را به راحتی می توان در نرم افزار فتوشاپ طراحی کرد.
** با شرکت در دوره آموزش فتوشاپ لرنینگ 24، به راحتی هر لوگویی که می خواهید را طراحی کنید. **
هدف از طراحی لوگو
هر مجموعه ای باید یک لوگو برای خودش داشته باشد. شاید برای شما سوال باشد که هدف از طراحی لوگو چیست؟ جواب شما در موارد زیر خلاصه شده است:
-
تشخیص سریع: وجود لوگو سبب می شود کسب وکار، شرکت و برند مورد نظرشما هر چه زودتر و سریع تر توسط مشتریان شناسایی شود. فرق زیادی است بین اینکه یک مجموعه با لوگو شناخته شود و یا تنها با اسم. لوگو به دلیل داشتن طرح خاص و مختصر شده، همیشه در ذهن کاربران می ماند.
-
انتقال پیام برند: لوگو با استفاده از رنگها، اشکال و فونتها میتواند حسها و ارزشهای یک برند را به مخاطبان انتقال دهد.
-
ایجاد تمایز: هرمجموعه باید لوگوی مخصوص خود را داشته باشد تا تمایز بین مجموعه ها مشخص شود. لازم به ذکر است لوگو به کسبوکار کمک میکند تا در بازار رقابتی متمایز شود و در ذهن مخاطبان ماندگار باشد.
-
وفاداری مشتریان: یک لوگوی موفق میتواند وفاداری مشتریان را تقویت کند و ارتباط احساسی با آنها برقرار کند.
آموزش طراحی لوگو در فتوشاپ با تلفیقی از متن، اشکال و سایه ها
مرحله اول: ایجاد سند جدید
نرم افزار فتوشاپ را باز کنید سپس به مسیر File > New بروید و یک سند جدید با اندازه مورد نظر (مثلاً 1000 در 1000پیکسل برای لوگو و یا اندازه دلخواه خودتان) ایجاد کنید. رزولوشن معمولاً بین 72 تا 300 پیکسل در اینچ است.رنگ زمینه بهتر است شفاف (Transparent) باشد تا لوگوی شما در پروژههای مختلف به راحتی استفاده شود. منظور از شفاف این است که زمینه ای نداشته باشد که برای این کار کافی است زمینه سفید مربوطه را پاک کنید و بعد از اتمام کار حتما نوع خروجی را روی پسوند PNG تنظیم کنید.
مرحله دوم: ترسیم اشکال
در صورتی که لوگوی شما نیاز به ترسم اشکال داشت می توانید با استفاده از ابزار نوارسمت چپ، شکل دلخواه خود را ترسیم کنید.
مرحله سوم: انتخاب نوع رنگ
رنگهای برند خود را مشخص کنید و از Color Picker یا Gradient Tool برای انتخاب رنگهای اصلی لوگوی خود استفاده کنید. برای رنگهای صاف و ساده هم میتوانید از Solid Colors استفاده کنید. برای افکتهای گرادیان میتوانید از Gradient Overlay در تنظیمات لایه استفاده کنید.
مرحله چهارم: افزودن متن
ابزار Text (T) را انتخاب کنید و روی صفحه کلیک کنید تا متن خود را بنویسید (مثلاً نام برند). از پنل Character یا Properties برای تغییر فونت، اندازه، فاصله حروف و دیگر تنظیمات متنی استفاده کنید. نوع فونت انتخابی شما باید با حوزه فعالیتی مجموعه همخوانی داشته باشد مثلا برای مهد کودک استفاده از فونت نستعلیق خیلی مناسب نیست پس حتما فونتی را انتخاب کنید که با ماهیت و شخصیت برند هماهنگ باشد.
مرحله پنجم: استفاده از افکت ها برای جذابیت و زیبایی لوگو
برای افزودن جلوههای بصری به لوگو از Layer Styles استفاده کنید. برخی از افکتهای محبوب و پرکاربرد این بخش شامل موارد زیر می باشد:
Drop Shadow (سایه برای عمق دادن)
Outer Glow (نور بیرونی)
Bevel & Emboss (ایجاد حجم در لوگو)
Stroke (حاشیهای برای متن یا اشکال)
مرحله ششم: تنظیم کردن تراز عناصر و متن های لوگو
از ابزار Move Tool (V) برای جابجایی و تراز کردن عناصر لوگو استفاده کنید. ابزار Align در قسمت بالای نوار ابزار کمک میکند تا تمام عناصر به صورت دقیق و تراز در محل درست قرار بگیرند.
مراحلی که ذکر کردیم مراحل پایه و اولیه طراحی لوگو است. برای یاگیری پیشرفته و حرفه ای طراحی لوگو حتما در دوره های آموزشی لرنینگ 24 شرکت کنید.