آچار ترکمتر، یکی از پرکاربردترین ابزارهای فنی برای انجام بسیاری از امور مکانیکی در صنایع مختلف ماشین سازی، ابزارسازی، صنایع پتروشیمی، آزمایشگاه های صنعتی و…، خط تولید کارخانه های صنعتی و … به شمار می آید. در گذشته کار سفت کردن یا باز کردن پیچ ها با آچارهای معمولی صورت می گرفت که امکان داشت یا به خوبی نتوان پیچ مورد نظر را سفت کرد و یا از پس باز کردن پیچ های خیلی سفت شده بر نیامد. امروزه با روی کار آمدن انواع مدل های ترکمتر همچون ترکمترهای ساعتی ، ترکمترهای مولتی پلیر، ترکمترهای عایق برق، ترکمترهای بدون شاخص و… کار برای افراد فنی که در کارگاه های صنعتی و یا کارخانجات بزرگ تولیدی کار می کنند بسیار راحت شده است.

حتی افراد معمولی که دست به آچار محسوب می شوند نیز برای انجام کارها و امور تعمیراتی در منزل و یا محل کار خود نیز می توانند با در اختیار داشتن ترکمترهای مورد نیاز خود، به راحتی از پس کارهای خود بربیایند. در این بین خرید ترکمتر یکی از مهمترین کارهایی است که این دسته از افراد باید با آگاهی کامل آن را به انجام برسانند. افراد فنی برای خرید ترکمتر باید بدانند چه نوع ترکمتری را برای چه نوع کارهایی معمولا احتیاج دارند. همچنین بهتر است بدانند که ترکمتر مورد نیاز خود را باید از جاهای مطمئن که به همراه ترکمتر گواهینامه ی اصالت کالا به مشتری ارائه می دهند خریداری نمایند.

ترکمتر تقه ای

ترکمتر تقه ای

یکی از انواع مدل های ترکمتر موجود در بازار، ترکمتر تقه ای است که رایج ترین نوع ترکمتر برای افراد فنی آشنا به آچارها به حساب می آید. ترکمتر تقه ای نوعی آچار قابل تنظیم است که وقتی کاربر آن را روی گشتاور مورد نظر تنظیم می کند، در زمان کار با ترکمتر به محض این که گشتاور به عدد مورد نظر رسید با ایجاد یک صدای تقه یا کلیک کردن فرد را مطلع کرده و کار باز یا بسته کردن پیچ را به اتمام می رساند. آچارترکمترهای تقه ای با این که نسبت به دیگر انواع ترکمترها از طراحی ساده تری برخوردارند، ولی به دلیل استفاده از آلیاژهای خاص، از استحکام بیشتری نسبت به دیگر انواع آچارها در امور صنعتی برخوردارند.

روی بدنه ی ترکمترهای تقه ای قطعه ی شاخص عددی تعبیه شده است که ریزبندی عددی آن هم به صورت بزرگ ثبت شده و هم کوچک. این شاخص درجه بندی بسته به نوع طراحی صورت گرفته می تواند روی دسته ی ترکمتر و یا روی بدنه ی آن قرار گرفته باشد. غالبا در طراحی ترکمترهای تقه ای از دو نوع شاخص اندازه گیری به کار می رود که شامل فوت پوند و نیوتن متر می باشند. همچنین باید دانست که ترکمترهای تقه ای دارای کارآیی مکانیکی و دستی هستند و این موضوع کارکردن با این نوع آچارها را برای تمامی افراد فنی تسهیل کرده است. به علاوه در بازار لوازم و ابزار فنی، انواعی از برندها را برای ترکمترهای تقه ای می توان یافت که مهمترین و معروف ترین آن ها هازت آلمان، نوربار انگلستان، گدور، پروتو، اسناپون و… به حساب می آیند.

ترکمتر دیجیتال

ترکمتر دیجیتال

در میان آچارترکمترهایی که در بازار ابزار فنی می توان یافت، ترکمتر دیجیتال یکی از بهترین و دقیق ترین آچارهای مدرنی است که دارای صفحه نمایش LED روی بدنه یا دسته ی ترکمتر می باشد. این صفحه نمایشگر با هشدار نوری دادن به کاربر، رسیدن شاخص به گشتاور مورد نظر را اعلام می نماید. در واقع از مهمترین قابلیت های تعبیه شده برای این ترکمتر نشان دادن ماکزیمم و مینیمم گشتاوری است که کاربر روی ترکمتر تنظیم کرده است. از همین رو این نوع ترکمتر جزو دقیق ترین انواع آچار برای امور فنی مثل خط تولید کارخانجات سازنده ی قطعات خودرو و … محسوب می شود.

ترکمترهای دیجیتال باطری خور هستند و باطری آن ها این توانایی را دارد که دست کم 2000 کار اول را به خوبی اجرا می کند. از طرفی شرکت های طراح و سازنده ی ترکمترهای دیجیتال این امکان را برای این نوع آچارها گذاشته اند که کاربران می توانند برای آن ها از باطری های شارژی استفاده کنند. قابلیت اتصال به پورت رایانه، برخورداری از حافظه ی ثبت اطلاعات مربوط به عملیات، قابلیت خاموش شدن خودکار پس از عملیات، برخورداری از سیستم تبدیل واحد و… از دیگر امکاناتی هستند که روی ترکمترهای دیجیتال طراحی شده اند و کار با آن ها را برای کاربران بسیار راحت و لذتبخش نموده اند.

تفاوت ترکمتر تقه ای و دیجیتال

تفاوت ترکمتر تقه ای و دیجیتال

برای کسانی که قصد خرید ترکمتر برای امور فنی همیشگی خود را دارند، آگاهی از تفاوت ترکمتر تقه ای و دیجیتال یک امر مهم شمرده می شود. لازم است بدانید که ترکمترهای دیجیتال عموما برای کارهای فنی بسیار حساس که نیاز به دقت بالا در باز و بسته کردن پیچ ها دارند به کار برده می شوند. اما ترکمترهای تقه ای جزو آچارهای مکانیکی هستند که فاقد صفحه نمایش دیجیتال بوده و تنها روی آن ها شاخص ریزبندی عددی کارگذاشته شده و این امکان را به فرد می دهد که گشتاور مورد نظر او را با اعلام صدا مشخص کند. در حالی که از آچارهای ترکمتر دیجیتال برای صنایع هوافضا، خودروسازی، کارخانجات ساخت تجهیزات الکترونیکی حساس و… استفاده می گردد.

از همین رو باید بدانیم که ساختار ترکمترهای تقه ای خیلی ساده تر از ترکمترهای دیجیتال است که دارای قطعات پیچیده ای همچون منبع تغذیه ، امکان کالیبراسیون، صفحه نمایش، امکان ارسال هشدارهای هوشمند، بهره مندی از انواع واحدهای اندازه گیری (فوت پوند، اینچ پوند، کیلوگرم متر، پوند فوت)، دقت بالا و… می باشد. با همه ی این مزیت هایی که برای ترکمترهای دیجیتال ذکر شد، این نکته لازم به یادآوری است که نگهداری از ترکمترهای دیجیتال به نسبت ترکمترهای تقه ای بسیار سخت تر است و به دلیل دیجیتالی بودن آن باید مراقبت خیلی خیلی بیشتری از آن در محیط کار صورت بگیرد در حالی که کار و نگهداری ترکمترهای تقه ای خیلی راحت تر می باشد.